Concursul Internațional de Vinuri VINARIUM 2024

  • Posted on: 4 June 2024
  • Autor: onvpv

Concursul Internațional de Vinuri VINARIUM 2024, cel mai mare eveniment de acest gen din sud-estul Europei, a avut loc între 23 și 26 mai, ajungând la a 21-a ediție. Organizată sub egida OIV și VINOFED, competiția a oferit producătorilor de vinuri din întreaga lume șansa de a-și promova produsele pe piața din România.

Ediția din acest an a VINARIUM a adus numeroase inovații și oportunități deosebite pentru participanți. Cu un juriu alcătuit din experți de renume internațional și sub supravegherea unui Prezidiu competent, procesul de evaluare a fost asigurat a fi riguros și transparent. Probele au fost atent analizate, conform normelor OIV și VINOFED, pentru a aprecia corect calitatea vinurilor.

"VINARIUM nu este doar un concurs de vinuri, ci atrage atenția internațională asupra României. Publicăm resurse pentru piața locală, oferim cursuri și păstrăm o arhivă completă a evoluțiilor cramelor și probelor din 2012. Aceasta poate fi accesată și filtrată cu ajutorul unui asistent de Inteligență Artificială antrenat să extragă și să analizeze date relevante", a spus Cătălin Păduraru, CEO-ul competiției.

Probele au putut fi înscrise online sau prin e-mail, cu o taxă de înregistrare variabilă în funcție de numărul de probe. Acestea trebuiau să provină din loturi omogene de cel puțin 1000 de litri și să fie destinate vânzării. Concursul a premiat calitatea, acordând inclusiv Marea Medalie de Aur pentru punctaje de peste 93 de puncte. Regulamentul complet a putut fi consultat aici: Regulament VINARIUM.

Cu aproape jumătate din probe provenind din străinătate și un juriu format în mare parte din evaluatori internaționali și membri ai Asociației Degustătorilor din România, VINARIUM a fost o platformă globală pentru vinurile românești. Parteneriatele cu organizații de prestigiu, precum Federația Internațională a Scriitorilor și Jurnaliștilor de Vin (FIJEV), au oferit autoritate și recunoaștere evenimentului.

Dincolo de aspectele competitive, Vinarium 2024 a oferit participanților beneficii suplimentare, fiind un catalizator pentru inovație și creștere în industria vinului. Vinarium nu a fost doar o competiție, ci și o oportunitate pentru producătorii de vinuri să își consolideze prezența pe piața românească și să contribuie la creșterea vizibilității sectorului vitivinicol din România.