Acord de colaborare între Universitatea de Științele Vieții Regele Mihai I din Timișoara și Oficiul National al Viei și Produselor Vitivinicole

  • Posted on: 22 February 2024
  • Autor: onvpv

Suntem bucuroși să vă aducem vestea semnării unui nou Acord de colaborare între Universitatea de Științele Vieții Regele Mihai I din Timișoara și Oficiul Național al Viei și Produselor Vitivinicole. Acest parteneriat strategic are ca obiectiv dezvoltarea viticulturii și vinificației în România, punând accent pe valorificarea resurselor genetice ale viței de vie, promovarea cultivatorilor de viță de vie și a producătorilor de vin din țară.

Acțiunile stabilite în cadrul acestui acord au ca scop contribuirea la identificarea și eficientizarea modalităților de cooperare științifică și transfer tehnologic.

De asemenea, se dorește realizarea unor activități de cercetare și inovare de interes comun pentru ambele părți.

Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ în direcția consolidării industriei vitivinicole din România.

Prin combinarea expertizei academice a Universității de Științele Vieții Regele Mihai I și a experienței practice a Oficiului Național al Viei și Produselor Vitivinicole, se deschid noi orizonturi pentru progresul tehnologic și inovarea în domeniu.

Colaborarea dintre aceste entități va promova, de asemenea, cultivatorii locali și producătorii de vin din țară, contribuind la consolidarea poziției României pe harta vinurilor de calitate la nivel mondial.